Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rady pro začátek

11. 5. 2011

 Takto je vhodné si uvázat tkaničky

Vybavení

Mít perfektní vybavení není nutné už od úplného začátku. Ale je jisté, že s ním to půjde rychleji..

  • Upravte si vaše boty (měly by to být tenké tenisky, převažte si tkaničky, aby na špičce vzniklo místo na chytání)
  • nebo si nejlépe pořiďte doporučený typ bot Adidas Rod Laver ze stránkywww.worldfootbag.com.
  • nebo si kupte poměrně vhodné modré tenisky typu čína u vietnamských obchodníků (kopie značky Fila). Jsou levné, ale moc nevydrží.

Dále budete potřebovat kvalitní footbag, doporučujeme kožený, buď z vašeho blízkého skateshopu nebo ze shopu na www.22.cz. Jako poslední je třeba mít na hru trenýrky, sahající přibližně do půlky stehen.

 

Tým

Je starou pravdou, že víc hlav víc ví a také že když je nás víc, nebojíme se vlka nic. Proto je dobré, mít pro hru nějaké kamarády, s kterými si můžete vzájemně radit a podporovat se.

  • Pokud již nějaké parťáky máte, tak se domluvte a založte si svůj sportovní klub. To znamená, že se domluvíte na pravidelných trénincích a na názvu klubu. Registrovat se u vládního institutu není nutné.
  • Pokud parťáky nemáte, tak v tom lepším případě budete kontaktovat nějaký již vzniklý klub *hyperlink* v blízkosti vašeho bydliště. Pokud blízko vás žádný klub neexistuje, je nutné navnadit své kamarády ke spoluhraní, nebo hrát na veřejnosti a on se časem někdo přidá.Jakmile máte váš klub ustanovený, doporučujeme vám se registrovat u ČFA, z čehož vám plyne řada výhod.

Místo na hru

Výhoda je, že hrát se dá poměrně na malém prostoru. 

Boty vyrobené přímo na footbag

Za nejlepší povrch považujeme hladký a neklouzavý, např. parkety, mramor, asfalt. Hrát se dá v létě téměř kdekoli, na zimu je však nutná krytá místnost, nejlépe tělocvična. (Také lze hrát v nějakém průchodu nebo podchodu, opuštěném stavení, atd.) Pro získání pravidelného místa na hru (zejména přes zimu) doporučujeme toto:

  • Spojit se s zaběhlou sportovní organizací v místě vašeho bydliště, která disponuje tělocvičnou či dalšími hracími prostory. S nimi se potom domluvíte na pravidelném možnosti tréninků v jejich prostorech v rámci členských příspěvků. Z vlastní zkušenosti doporučujeme Českou obec sokolskou (ČOS).
  • Stejně tak si můžete tělocvičnu či prostor na hru pronajmout, cena za pronajmutí se obvykle pohybuje od 50-150Kč za hodinu. Vhodné jsou např. tělocvičny a hřiště státních škol atd.

Vědomosti

Kromě rad vašich kamarádů nejlépe poslouží internet. Doporučujeme příspěvěk Triky v rubrice Jak začít, kde jsou triky vysvětleny a pokud nepochopíte trik z textu, podívejte se na rubriku videa, příspěvek Triky. Pro informace o tricích v angličtině doporučujeme www.footbag.org. A celkem důležitá rada nakonec pokud chcete být opravdu dobří: Trénujte všechny triky na obě nohy!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář